Jonna hade kompisarna på besök

 
 
 
Igår hade vi en mysig dag tillsammans med Jonnas kompisar Annie och Bella samt deras syskon och mammor.  Förmiddagen innehöll mycket lek, bus och fika och så några små slagsmål som det lätt blir när flera treåringar skall försöka sammsas om samma leksak.... :)
 
Kvällen innan hade jag och Jonna pysslat och förberett fikat som jag kan garantera att det uppskattades av våra godingar. Det glittrade i ögonen på dem när de skulle välja vilka de skulle börja med.
 
Det var monster och mormorslöständer som vi satt på grillpinnar för mer effekt och små ugglor blev det oxå, samt en sandwichtårta.
 
 
Mormorslöständer 6 st
6 grillpinnar
12 rån
1 dl floursocker
röd karamellfärg
48 minimarshmallows 
 
Blanda floursocker med några droppar vatten och karamellfärg, blanda väl det ska vara kladdig men ej för rinnig. Trä på ett rån på en pinne och kleta på glasyren med baksidan av en tesked så att rånet täcks. Sätt på det andra rånet överst på pinnen ock kleta på glasyren. Sätt fast minimarschmellowsen medan glasyren är kladdig. Tryck sedan ihop tänderna. För att få dem att torka, låt dem stå stående antingen i en kartong, frigolit eller ett glas fyllt med socker eller dekorationssand.
 
 
 
Marshmallowsmonster på pinne 6st
6 marshmallows
6 grillpinnar
2 dl floursocker
karamellfärg
vit laritsstång
mjuk lakritskola/ svart marsipan
jellybeans
strössel
 
Blanda floursocker med några droppar vatten och karamellfärg, blanda väl (som ovan). Använd gärna samma färg på glasyren och strösslet eftersom effekten blir större då.
Skär ut tunna bitar av lakrisstången till ögon, rulla små kulor av lakriskolan eller marsipanen till pupiller. Skär jellybeansen itu. Detta är bra att förbereda  så de är färdiga när man börjar.
Trä en marshmallows på en grillpinne. Ta en sked och lägg ett ganska tunnt lager  glasyr på hela marshmallowsen. Sätt fat ögon och näsa. Häll strössel över.
Torka dem på samma sätt som ovan.
 
 
 
 Sandwichtårta
 
Två sattser av följande:
3 ägg
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning: en liter vaniljglass
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i ca 5 min (passa noga så det inte bränner). Stjälp sedan upp kakan med hjälp av en plåt och låt den kallna.
Upprepa en till.
Skär glassen och bred ut den ovan på ena kakan. Lägg på den andra kakan och tryck till ordentligt. Täck kakan med plastfolie och förvara den i frysen tills serveringen. Kan skäras i bitar eller serveras som en tårta.
 
Jag gjorde bara en satts av kakan och vek den dubbelt och fick på så sätt bara en halv satts.
 
Detta är nog Jonnas favorit för tillfället :)
 
 
Tack tjejer för en härlig dag, kramisar
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Vilka söta små monster:)

Svar: Ja vist var de söta, såna får vi göra nästa gång ni kommer på besök ;)
Åsa Ahlén

2013-07-04 @ 11:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0