Dammsugare.....

 
 
 Hej!!
Tiden bara springer ifrån mig, dagarna går alldeles för snabbt förbi och jag hinner inte med just nu...
Igår fyllde min älskade sambo år, detta firades med att mina föräldrar och Peters lillebror kom och åt Tacos och tårta. Jag hade fått grön marsipan över från när jag gjorde tårtan till Alfred så Peter önskade en vanlig prinsesstårta men det tyckte jag var lite tråkigt så jag formade den som en stor dammsugare och det uppskattades :) Jag rörde ihop röda vinbär och marsanpulver som ett lager, nästa lager var en vaniljkräm (som finns i tidigare inlägg), sedan ett tjockt lager med grädde runt hela tårtan och så kavlade jag grön marsipan som smörjdes med olja innan jag lade på den (så att marsipanen inte smälter). Tror verkligen att dessa smaker är mina favorit fyllningar, det blir en så fräch smak i munnen.
Peter firades dock även i lördags, då vi hade gjort Pulled Pork med massa goda tillbehör till samt Budapesttårta, detta kommer dock i ett annat innlägg....
 
 

Alla hjärtansdag

 
Dagen började så bra. Skulle precis stänga av mobilen i morses för att sova eftersom jag jobbat i natt men precis när jag höll i mobilen fick jag en lite bild på den sötaste lilla gosse från min goa vän. Hon skrev att det var den bästa alla hjärtansdagpresent man kan få och det håller jag helt med om. Kvällen tillbringades med familjen och en kompis, vi åt räkor och jag o Jonna hade gjort jordgubbssemlor som vi mumsade på. Åsas Jordgubbssemlor4 färdiga släta bullarvispgrädde 20%Färska jordgubbarca 250 g mandelmassakakaoVispa grädden och skiva i jordgubbar och rör om.Gröp ur bullarna lite och blanda smulorna med mandelmassa, kakao efter smak och lite av vispgtädden så att det blir lite kladdigt.Dela mandelmasskletet i fyra bollar och platta till dem och lägg på vardera bulle.Lägg över grädde och bullocket. Pudra över florsocket.
 
 
 
 

Muffins

 
 
 
 
   
 
 
 
Jonna har vart och sovit över hos mormor och morfar inatt. De hade vart på Bamse på bio idag, filmen var lite läskig tyckte hon. Det hade bakats idag också och hon hade med sig dessa fina muffinsarna som vi mumsade på efter Peters goda röbetsoppa.
 
 
 

Hopp om våren

 
 
 
 
 
Hej!
Idag har det verkligen varit grått och tråkigt väder. Jag tvingade mig ut i trägården mellan två skurar för att få lite frisk luft. När jag gick där i trägården fick jag syn på att snödropparna blommade så fint och även några gula bollar som jag glömt vad de heter... Härligt med de första vårlökarna, nu finns hopp om våren. Annars ser det ju rätt tråkigt ut i trägårdar och växthus så här års. Dessa vårtecken fick mig att vakna till iallafall så till helgen får det bli att sätta frön till paprikor och annat som ska få växa i växthuset till sommaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
I veckan som gått har lediga stunder gått till att fortsätta på rivningen av gammla hönshuset och det går väl sakta framåt känns det som. Vi har även funderat på när, var och hur vi ska fortsätta med renoveringsarbetet här hemma....
 
 
 
  
 
Vad ska vi till exempel göra med denna??? Riva, renovera eller bygga ny??? Den är fin men i otroligt dåligt skick och i nuläget har vi egentligen inen användning för den...
 
 
 
 
Nu blev jag kanske lite piggare, för i natt blir det till att åka till jobbet...

2-årskalas i Karlstad

 
 
 

Hej!

Vad tiden går fort, lite för fort just nu och bloggandet hinns inte riktigt med. Dagarna består i att jobba, sköta hem och familj…

Det har nu gått över en vecka sedan jag la ut smygtittbilderna på Alfreds 2-årstårta. Han blev väldigt nöjd och jag blev också nöjd med hur den såg ut men det fanns också sådant jag var mindre nöjd med. Den rutiga ”mellantårtan” ville inte riktigt hålla ihop och sockerpastan ville gå sönder. Tror att fyllningarna blev för lösa, nått hände i alla fall… Den var lite svår att frakta också, hade tänkt ställa den i vår kylbox som vi kan koppla in i bilen men jag hade inte mätt innan så det gick ju typiskt inte… tårtan fick istället fraktas i en bananlåda med frysklampar de ca 20 milen till Karlstad. Tårtan klarade frakten hyfsat bra, det tråkiga var ju bara att Blixten mcQueen inte längre stod på tårtan utan hade sjukt ner i tårtan… …men detta löste vi med att säga till Alfred att han behöver ringa sin kompis bärgarn…  Tårtan blev mycket uppskattad av både gäster och födelsedagsbarn med föräldrar, den gjordes alldeles för stor bara så nästintill alla gäster fick med sig en tårtbit hem…

 

Innehåll:

Stora tårtan

Chokladbotten, Hemmagjord päronpure på kokta päron, päronmousse och after eightfluff. Spacklad med mörkchokladsmörkräm och marsipantäcke

 

Översta två tårtorna

Mosade hallon, hallongrädde, glasskräm. Spacklad med bubbelgumsmörkräm och täckt med marsipan och sockerpasta.

 

Figurer

Gjorda i mestadels marsipan och vissa detaljer i sockerpasta. Färg: pastafärg.

  

Päronmousse

 2st gelatinblad

2½dl Päronmos (1 kg päron o syltsocker)
Päronessens
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronmoset i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden. Tillsätt ev. päronessens om det behövs.
Låt stelna i kylskåp.

 

 Alfreds lilla tårtbit..

RSS 2.0