Fredagsmys

Lite bilder från vårt fredagsmys fika som vi hade ikväll. Tårtan hade jag och barnen bakat tidigare idag.
Idag har det vart en slödag här hemma, alla har vart trötta har vart mycket för oss alla på sista tiden. I onsdags var jag , Peter och Jonna i Ullared och gick lös på allt mellan himmel och jord som finns där, många fynd gjordes men gösses vad notan blev lång.... på tok för lång....!!!
 
 
Chokladbollstårta (till en liten tårta, lagom för 6 bitar)
Tag fram en liten form och lägg gladpack i den.
Vita chokladbollar:
50 g smält smör
50 g vit choklad
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
3/4 dl havregryn
3/4 dl cocos
1 dl färdigvispad vaniljvisp
Blanda alla ingredienserna utan vaniljvispen blanda väl, blanda sedan i vaniljvispen och blanda väl.
Lägg smeten i gladpackklädda formen. Ställ den i frysen under tiden du gör nästa lager.
 
Ljusa chokladbollar:
50 g smält smör
2 msk o´boy-pulver
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
3/4 dl havregryn
1 dl färdigvispad vaniljvisp
Blanda alla ingredienserna utan vaniljvispen blanda väl, blanda sedan i vaniljvispen och blanda väl.
Lägg smeten ovanpå den vitasmeten. Ställ den i frysen under tiden du gör sista lagret.
Mörka chokladbollar:
50 g smält smör
3 msk kakao
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
3/4 dl havregryn
1½ msk kallt kaffe
1 dl färdigvispad vaniljvisp
Blanda alla ingredienserna utan vaniljvispen blanda väl, blanda sedan i vaniljvispen och blanda väl.
Lägg smeten ovanpå den andra seten. Låt den sedan stå i kylen eller frysen i flera timmar, går bra att förbereda flera dagar innan. Vi spacklade den sedan med en crème som vi gjorde av överbliven vaniljvisp, Philadelphia ost, smör och florsocker, blandade bara lite så kan inga mått....
 
  
         
 
En riktigt söt tårta som smälte i munnen. Nästa gång kan jag tänka mig att använda dessa som fyllningar i en tårta med bottnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0