Personliga presenter

  
I måndags fyllde min kära vän Sofi år, veckan har vart späckad för oss båda men idag blev det lite fikamys tillsammans med ytterligare en av mina goa barndomsvänner.  Kul att man har vänner kvar från när man var riktigt liten. Det är med dessa vänner man har många härliga minnen och skratt tillsammans med och även om det ibland går alldeles för länge mellan att vi hörs vet vi nog alla tre att vi alltid finns för varandra. Härligt med sådan vänskap.
Till Sofi hade jag och Jonna gjort en mjöl och fröblandning som med lite vatten och olja tillsatt blir goda knäckebröd. Jag tycker ju det är så kul att tillverka och fixa små personliga grejer om tiden finns vill säga och i måndags fixade och pysslade jag och Jonna lite innan jag åkte till jobbet.
 
 
 
 
 publishme.se/hemmahosasa.blogg.se/entry/522ef7ff96 06ee05911c7b58

Valvaka och gurkinläggning...

Vi hade fått en massa gurka av svärfar som vi hjälptes åt igårkväll att lägga in samtidigt som vi följde valvakan på tv. Barnen hade somnat tidigt så det var mysigt att få pyssla och greja lite tillsammans i lugn och ro. Blir gott i vinter att ha på mackan eller till steken.
 
 
 
InlagdGurka
2 kg skivade gurkor
1 kg socker
3,5 dl ättika 12%
5,5 dl vatten
100 g salt
2 msk gula senapsfrö
5 lagerblad
1 hackad lök
dillkronor
Koka en lag på socker, ättika, salt och vatten. Koka tills allt har löst sig. Fördela gurkor, senapsfrö, lagerblad, lök och dillkronor i rena glasburkar. Häll över lagen, sätt på lock och låt burkarna stå upp och ned.
 
 
 
 

Söndagspromenad

  Valdag, cyklade till vallokalen direkt efter frukost. Alltid nått speciellt att rösta, får följa valvakan ikväll, spännande att se hur det går och vem eller vilka som kommer att styra vårt land framöver.Fast vi bor så nära jag och Sofi blir det inte av att vi ses så ofta som jag hade velat, jobb, familj och hemmet tar ju upp största delen av tiden just nu. Så idag bjöd jag i all enkelhet hem henne på lunch och visade en ny promenadväg som min svägerska visat mig. Vi är ju inte så hemma i omgivningarna här varken jag ellet Sofi. Hemma igen och dags för mellis gjorde jag och Alvar denna goda kvargglassen, passar lika bra som mellis, efter träningen eller som efterrätt. Det bästa med den är att den är nyttig och att barnen dessutom älskar den och att det går att variera allt efter tillgång och smak.Kvargglass med frysta bärKvargfrysta bärev. lite flour sockermixa allt sammans i en matberedare och ät direkt.lycka till!!
 
 

Bara jag och Jonna

  
 
Mycket har hänt på kort tid. Både glädje, sorg och en smula oro har präglat tillvaron men förhoppningsvis blir att bra och lugnt snart. En släkting som stod mig mycket nära har gått bort och det är en stor sorg och saknad efter henne. Alvar är ny opererad och innan den blev gjord bankade mammahjärtat extra hårt och mycket oro om alla risker och komplikationer ekade i huvudet på mig som det säkert gör på alla föräldrar som är i samma situation. ...men, men lite skoj har det allt vart har ju sprungit midnattslopet med mina goa vänner. Det blev tågresa till Göteborg, shopping på stan, övernattning på hotell och springa loppet på kvällen. Härligt att bara vara vi tjejer. Ett kul lopp som jag verkligen rekommenderar, springer i mörker med ljusshower och musikuppträden längs vägen. Jag hade skadat vaden så jag fick tyvärr gå runt men det var kul ändå även om jag hels sprungit runt.
 
 
 
Innan och även efter Alvars operation har Jonna inte fått så mycket uppmärksamhet som hon kanske velat ha så nu när Alvar sover middag passade vi på att göra nått skoj tillsamman bara vi två, Jonna fick välja vad vi skulle göra och givetvis bakade vi lite hihi... det tycker vi ju är så kul båda två....
 
 
 
Jonnas Äpplemumskaka                  2 st
4 ägg
2 dl socker
2 dl äpplemos
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
125 g smält smör
1 dl rapsolja
4-5 äpplen, skivade och rullade i kanel och kardemumma
 
Vispa samman ägg och socker, rör sedan i äpplemoset och tillsätt de torra ingredienserna. Rör sist i smör och olja. Häll smeten i två formar. Tryck ner äpplebitarna i smeten och dekorera med pärlsocker ovan på. Grädda i ugnen i 200 grader i ca  20-30 min. Servera med glass eller vaniljsås.
 
 
Åh så mysigt vi hade, nu ska vi bara smaka på vår skapelse, mums!
 

RSS 2.0