Långfredag
Innan jobbhelgen började, han jag göra en god påsklunch som vi njöt av hela familjen, Janson, ägghalvor, sill, kallrökt lax, prinskorv, potatis, kokta grönsaker också avslutade vi med en kaffe, kladdkakemuffins med glasskula på. Gott, nu har jag njutit och kan jobba med gott samvete.
Skärtorsdag
Morgonen som Jonna väntat på hela året! Att få måla ägg innan frukost och sedan äta upp dem. Hela familjen hade en mysfruksost tillsammans, målade och gottade oss. Idag blir det till att åka till blåkulla... barnen har gjort teckningar som de ska åka runt och dela ut. Jag påsknjuter idag, ska sedan jobba hela påslen.


Nostalgi

 
 
I tordags innan jag åkte och jobbade natten fixade jag lite god kvällsmat som får mig att minnas min egen barndom. Receptet kommer från mamma och hon stog ofta vid stekpannan och gjorde stekpannebröd till oss när vi var små. När jag fyllde år i förra veckan fick jag en riktigt bra kavel med kullager som jag ville prova, så då blev det till att kavla lite nostalgi. Mums vad gott det blev, vi gjorde sedan tunnbrödsrullar och åt risgrynsgröt till det. 
Kaveln var för övrit helt underbat, rullade av sig själv... det blir nog aldrig mer gnäll vid pepparkaksbaket igen... Nu måste jag bara baka mer där det krävs en kavel, fortsättning kommer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mums, prova gärna! Jag stoppade de som blev över i frysen för de blir lätt torra, bara att ta upp och njuta.

Alvars första barnkalas

 
Solen och värmen kom och barnen blev friska. Förra helgen var verkligen helt underbar! Alvar hade sitt första barnkalas och då passade det ju inte bättre än att vara ute. Barnen lekte och hade skoj, under tiden som vi vuxna gassade i solen och drack kaffe.
 
 
 
Fika i lusthuset
 
 
 
 
   
 
Söta små glassar, uppskattade av liten som stor...
 
 
Efter att alla gäster åkt hem och vi fått i oss lite mat i magen gick vi ut i trägården och njöt av ännu mer vårsol och härliga färger i trägården, denn har helt exploderat av färg, härligt!
 
 
           
   
 
 
 
 
   
 
Kvällen avslutades hos godavänner som bjöd på två underbara pajer, barnen lekte till de fullständigt slocknade i soffan framför en film. Förra helgen kan bara sumeras: underbar!!

En kul natt på jobbet...

Första april!! Har jobbat några nätter nu och natten som var, var det så lungt och då kom vi ju på att det var första april och då måste vi bara hitta på nått skoj till våra kollegor som jobbar dagen. Två "nya" patienter tillverkades av kläder, filtar, kuddar och lite annat smått och gott.. ni skulle sett oss när vi gjorde dessa, vad vi skratta... ojojoj... hihi...
 
 
En av våra "patienter" fick ligga i en sal som var tomt för tillfället och den andra satte vi i ett dagrum i en stol, hade gjort allt för att fått sett deras miner när de kom fram till dem!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 Tänk vad lite äpplejuice kan vara användbart...
 
 
 
När jag kom hem ringde jag till min chef för att prata om annat. Jag förstod att hon blivit inlurad av dag personalen för att hjälpa dem att sätta nål, hon meddelade att patienten mådde bra och jag hörde många skratt i bakgrunden... Tur att det bara är första april en gång om året annars hade jag nog fått igen så det står härliga till, är nog ändå bäst att va på sin vakt ett tag...

RSS 2.0