Smaksatta maränger
Moussen till farsdagstårta innehöll 8 äggulor så då blev det ju mycket äggvita över så det passade jag och Jonna på att göra goda maränger på idag efter förskolan. Vi gjorde tre smaker; naturella, hallon och lakrits. Vi gjorde en smet och så delade vi den i tre delar, smaksatte och spritsade ut på tre plåtar.


8 äggvitor
1 tsk. citron eller limesaft
4 dl socker
Smaksättning: (till en hel smet)
3 dl frysta hallon, knappt tinade, rörda med 2 matskedar socker.
Eller 200 gram hackad mörk kvalitets choklad.
Lakrits sirap
Krossade polkagrisar eller annat hårt godis
Låt fantasin flöda….
Vispa äggvitorna ända tills du kan hålla skålen helt upp och ner utan att smeten rinner ut.
Vispa i sockret i en tunn stråle.
Blanda med smaksättning och klicka ut på plåten.
Sätt in i ugnen på 125 grader i en timme. Är marängerna nu för mjuka inuti låt dem stå 20 minuter till. Eller stäng av ugnen och låt dem stå till nästa dag om du vill ha dem helt torra.


