2-årskalas i Karlstad

 
 
 

Hej!

Vad tiden går fort, lite för fort just nu och bloggandet hinns inte riktigt med. Dagarna består i att jobba, sköta hem och familj…

Det har nu gått över en vecka sedan jag la ut smygtittbilderna på Alfreds 2-årstårta. Han blev väldigt nöjd och jag blev också nöjd med hur den såg ut men det fanns också sådant jag var mindre nöjd med. Den rutiga ”mellantårtan” ville inte riktigt hålla ihop och sockerpastan ville gå sönder. Tror att fyllningarna blev för lösa, nått hände i alla fall… Den var lite svår att frakta också, hade tänkt ställa den i vår kylbox som vi kan koppla in i bilen men jag hade inte mätt innan så det gick ju typiskt inte… tårtan fick istället fraktas i en bananlåda med frysklampar de ca 20 milen till Karlstad. Tårtan klarade frakten hyfsat bra, det tråkiga var ju bara att Blixten mcQueen inte längre stod på tårtan utan hade sjukt ner i tårtan… …men detta löste vi med att säga till Alfred att han behöver ringa sin kompis bärgarn…  Tårtan blev mycket uppskattad av både gäster och födelsedagsbarn med föräldrar, den gjordes alldeles för stor bara så nästintill alla gäster fick med sig en tårtbit hem…

 

Innehåll:

Stora tårtan

Chokladbotten, Hemmagjord päronpure på kokta päron, päronmousse och after eightfluff. Spacklad med mörkchokladsmörkräm och marsipantäcke

 

Översta två tårtorna

Mosade hallon, hallongrädde, glasskräm. Spacklad med bubbelgumsmörkräm och täckt med marsipan och sockerpasta.

 

Figurer

Gjorda i mestadels marsipan och vissa detaljer i sockerpasta. Färg: pastafärg.

  

Päronmousse

 2st gelatinblad

2½dl Päronmos (1 kg päron o syltsocker)
Päronessens
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronmoset i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden. Tillsätt ev. päronessens om det behövs.
Låt stelna i kylskåp.

 

 Alfreds lilla tårtbit..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0