Gustav Adolfsdagen

Idag har jag vart ledig från jobbet och har lördag kan man säga eftersom jag ska jobba lördag och söndag... Peter passade på att sluta tidigt och kom hem lagom till eftermiddagskaffet. Jag och barnen slängde snabbt ihop en egen komponerad Gustav Adolfsdagen bakelse som vi tog till kaffet. Vi kom på att det var Gustav Adolfsdagen just i samma stund som vi ville ha den så det fick bli nått som gick snabbt och som fanns hemma och jag tycker vi lyckades mer än bra för gick både snabbt att göra och smakade mycket gott. Gjorde en chokladmördegsbotten, pannacotta uppe på det och sedan ett lager med bärgelé.
2014 års Gustav Adolfsbakelse
Botten:
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl socker
Blanda allt till en jämn deg och tryck ut i en avlång brödform som är täckt med bakplåtspapper ända upp till kanten. Grädda i några minuter i 200 grader tills kakan verkar klar.
Panacotta
4-5 dl grädde av valfri fetthalt
1 dl gelésocker multi
Ev lite vanilj
Koka upp allt och låt koka i 30 sek. Häll försiktigt det över kakan och låt stelna i kylen eller frysen.
Bär gelé
Valfria bär
Gelésocker multi
Koka samman valfria bär med sockret tills en bra konsistens häll försiktigt ovanpå pannacottasmeten när den stelnat. Låt stelna i kyl eller frys några min. Lyft sedan upp hela kakan och skär upp i lagom stora bitar. Dekorera med en mörkchoklad bit.
Låter kanske som många moment men jag lovar det går super snabbt

Kommentarer
Trackback