Beer can chicken

 
Vi har gjort denna rätt ett par gånger pch njuter varje gång. Idag fick man en liten flash back från sommaren och det kan ju behövas i höstruset.
 
Detta behövs:
Ca 1.5 kg färsk hel kyckling
ölburk 33 cl
4 majskolvar
 
Rub:
1 msk paprikapulver
1/2 msk salt
1 msk socker 
1/2 tsk spiskummin
1/2  tsk svartpeppar
Chilipulver efter smak
 
Vitlöksmsmör
Valfri mängd smör
Viltlökssalt eller färsk vitlök + salt
 
Salsa: 
4 urkärnade tomater
1/2 rödlök
1 jalapenjo
1 msk rödvinsvinäger
koriander (färsk eller torkad) efter smak
Olja
Salt 
 
Gör så här:
Blanda alla kryddorna till rubben.
Gör vitlökssmöret, skär fåror mellan köttet och skinnet vid bröstet och låren och tryck in vitlökssmöret.
Gnid in kycklingen i rubben.
Öppna ölen och häll av hälften av ölen. Öppna sedan ölburken med en konservburksöppnare och trä på kycklingen ovan på ölburken. Sätt in i ugnen på 150 grader tills kycklingen är 82 grader.
Gör under tiden salsan. Finhacka alla ingredienser och blanda samman.
koka majsen.
 
Mums, utgick från detta receptet men gjorde om det lite
www.recept.nu/andreas-mathiasson/grillat/kyckling-och-fagel/beer-can-chicken
 
Jag gjorde även lite pommes till eftersom barnen inte är så förtjusta i salsa. Även vi vuxna tog detta till och tyckte det var gott ihop.
 
 
lycka till!!!
 
 
Majsen kpm från egen odling, extra gott då ☺
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0