Ett kärt återsenende

 
Idag kom äntligen dagen som Jonna längtat efter sedan hon slutade på förskolan i Arentorp, idag var vi åter i hennes gamla klass Månen och hälsade på. Är det något i sin vardag som hon inte helt är nöjd med så är det att hon saknar alla kompisar och fröknar i Arentorp. Att se henne springa in i sitt gamla kapprum och slänga av sig kläderna och sedan rusa in på förskolan och genast börja leka med sina kompisar utan att ens bry sig om mig och Alvar (precis som alltid förut) fick mig att både bli lycklig och ledsen på samma gång för det är ju ändå vi som valt att flytta från Arentorp till Vedum vilket gjort att vi slitit henne från sin trygghet och kompisar. Idag var i alla fall en lycklig dag, hon hade vart saknad av många barn och fröknar vilket gjorde att det var ett kärt återbesök. Det blev mycket lek och kramar. Jonna hade bakat cup cake som hon hade med och bjöd på. Smakerna hade hon själv fått välja.
 
 

Grundrecept Muffins    15-20 st

100 g smör/margarin

2 ägg

1½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör och mjölk i smeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt ner i smeten.

Placera pappersformar på en plåt och fyll med´smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

 

 
 

Vi gjorde två satser, den ena smaksatte vi smeten med kakao och den andra med pepparkakskryddor enligt önskemål från lilla bagaren Jonna.

Den ena frostingen bestod av vinbärssmak (rosa) och den andra var det vaniljsmak på (gröna). Jag och Peter var på GKÅS för några veckor sedan där hittade jag så söta formar med prinsessor och pirater på och de passade ju idag.

 

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0